Rendeljen webáruházunkból 25.000 Ft felett, és ingyenesen kiszállítjuk az ország bármely pontjára!

Kérdése van? Keressen minket! H-P: 9.00-17.00-ig

KINDMAX KINEZIOLÓGIAI TAPASZ

Az izomzatok, ízületek, ínszalagok:

• stabilizálására,
• tehermentesítésére,
• gyorsabb regenerálódásra használatos orvostechnikai eszköz és gyógyászati segédeszköz.

Megőrzi a páciens mozgásszabadságát sportolás, rehabilitáció vagy nehéz fizikai munka során. Nem korlátozza vagy akadályozza a sport, a munka vagy más mindennapi tevékenység végzése közben.

A kineziológiai tapasz rugalmassága megegyezik a bőrével, ezért felragasztása után a bőr szövetével együtt mozogva, az ízületi folyadékot elvezeti a fájdalmas területről, megszüntetve a nyomást az idegvégződéseken, ezáltal biztosítva az érzett fájdalom csökkenését, elmúlását.

Így akár az ödémás duzzanat is hamarabb lecsökkenhet, elmúlhat azaz természetes módon megszüntethető. E természetes hatásmechanizmus által az adott testrész tehermentesítésre is kerül, így biztosítva pl. a porcok lassabb kopását, vagy a gyorsabb fizikai regenerációt, jobb közérzetet.

E természetes hatásmechanizmus miatt nincs szükség a kineziológiai tapasz bármilyen hatóanyaggal való átitatására.

Technikai információk:
• A tapasz hosszanti nyújthatósága: kb 140%. Elasztikussága a bőrrel megegyező.
• Lég- és nedvesség áteresztő
• Ragasztó anyag: acryl. Textil: rugalmas pamut.
• Jó tapadási tulajdonságai erős igénybevételre teszik alkalmassá
• A tapasz vízálló, fürdés hatására nem válik le, gyorsan szárad.
• A kineziológiai tapasz cseréjét higiéniai szempontok végett kb. 2-3 naponta javasoljuk cserélni. Így elkerülhetőek a különböző bőrproblémák kialakulásai. Azonban akár 4-5 napig is a bőrön tud maradni.
• Tapasz felragasztása előtt tisztítsa meg a bőrfelületet, legyen száraz, zsír- és szőrmentes, a minél jobb tapadás érdekében.
• Érzékeny, vékony bőrről (idősek, gyermekek esetében) sebbenzinnel javasoljuk az eltávolítást.

Összehasonlítás képpen, általánosságban elmondható, hogy a különböző fájdalomcsillapító tapaszok, melyek akár gyógyszerrel, akár növényi kivonattal vannak átitatva, mindössze a fájdalom érzetet blokkolják bizonyos ideig-óráig, de a ezek nem képesek a bőrrel rugalmasan együtt mozogni és így a felgyűlt ízületi folyadékot elvezetni és a fájdalom érzetet természetes és hatékony módon csillapítani.

A fájdalomcsillapító tapaszok mellett szintén gyakori a különböző izületvédők használata fájdalom csillapítására. Érdemes tudni, hogy pl. reumatikus fájdalmak esetén az ízületvédő az adott testrészben felgyűlt test folyadékot csak jobban nyomja, el nem vezeti, tehát a fájdalom nem szüntethető meg vele. Az izületrögzítő termékek a különböző erős fizikai igénybevételtől kímélik meg a testrészeket, illetve stabilizáló szerepük van.

5 méter

698,-/ méter

Akciós méter ár: 598,-/ méter 2016.szeptember 30.-ig

Egészségpénztárra elszámolható termék!

3 790 Ft
Adatok
Gyártó
Kindmax
Cikkszám
GYKT