Rendeljen webáruházunkból 25.000 Ft felett, és ingyenesen kiszállítjuk az ország bármely pontjára!

Kérdése van? Keressen minket! H-P: 9.00-17.00-ig

Perimed antidecubitus matrac (932) - 70kg felett
Perimed antidecubitus matrac (932) - 70kg felett
27 295 Ft

Perimed antidecubitus matrac (932) - 70kg felett

70 kg feletti betegeknek.
A termék OEP támogatott.

Használat előtt olvassa el a használati útmutatót és kérdezze meg kezelőorvosa véleményét.

A PERIMED antidecubitus matrac lényege a megnövelt kontaktfelület által a nyomáselosztás valamint a szellőzés. A testsúly által kiváltott fizikai visszahatás a matracban nem jön létre, mivel a gúlacsúcsokban keletkező nyomófeszültséget a gúlaszerkezet a saját alapjára osztja le. A matraccal érintkező egész testfelületen egyenletes alátámasztás jön létre, ezáltal kielégítő marad a bőr capilláris keringése. A háromdimenziójú mélyprofil a matracfelületen egy vízszintes elmozdulást is elősegít, melynek a jótékony hatása a beteg testhelyzet változtatásakor nyilvánul meg. A beavatkozások során csökken az ápolószemélyzet fizikai megterhelése, illetve a betegre ható nyúzó-gyötrő hatás. Jelentős az egész matracfelületen működő cirkulációs önszellőzés. A gúlák között jelentős mennyiségű levegő marad, melynek útja minden irányban szabad. A hőmérsékletkülönbség, valamint a beteg mozgásának következtében az állandó levegőcsere biztosított.

Alapanyaga speciális- egészségügyi célra kifejlesztett lágy polyuretán hab, melynek sűrű rácsszerkezete biztosítja a tartósságát. Speciális kezelés miatt antifungális, antibacteriális hatással rendelkezik.

300 fokig hőkezelhető, autoclavozható.

Indikáció: felfekvés megelőzésére, kialakult felfekvés kezelésére érzéskieséssel rendelkező, járásképtelen, mozgássérült betegeknek, akiknek az állapota végleges.

Szakképesítési követelmény: kizárólag a beteg háziorvosa, a következő szakképesítéssel rendelkező szakorvosok javaslatára: ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, sebészet, gyermeksebészet, geriátria, csecsemő- és gyermekgyógyászat, neurológia.

Szakorvosi javaslat érvényességi időtartama: 6 hónap.
27 295 Ft
Adatok
Gyártó
Perimed
Cikkszám
230202001