Rendeljen webáruházunkból 25.000 Ft felett, és ingyenes kiszállítjuk az ország bármely pontjára!

Kérdése van? Keressen minket! H-P: 9.00-17.00-ig

Szűrőbetét szett Winix "Zero N" légtisztító készülékhez
Szűrőbetét szett Winix "Zero N" légtisztító készülékhez
14 990 Ft

Szűrőbetét szett Winix "Zero N" légtisztító készülékhez

Komplett szűrőbetét szett a Winix Zero N légtisztítóhoz, ami cserélhető szénszűrőből és egy TrueHEPA (99,97%) szűrőből áll.

Az aktívszén segít a szagok semlegesítésében (háziállatok, dohányfüst, háztartási szagok). A TrueHEPA szűrő képes kiszűrni a részecskék és szennyeződések 99,97%-át, beleértve a penész spórákat, a szagokat közvetítő apró részecskéket, illékony szerves vegyületeket, pollent, port, továbbá az állati bőr- és szőr darabkákat egészen 0,3 mikron méretig).
14 990 Ft
Részletek
A szűrőbetét szett részei:

4 db aktívszén szűrőlap
1 db TrueHEPA szűrő
Gyakori kérdések a Winix Zero N szűrőinek karbantartásáról és cseréjéről

Milyen időközönként és hogyan tisztítsuk az előszűrőt?

Az előszűrőket javasolt 14 naponta tisztítani (cserélni nem szükséges), amely meghosszabbíthatja a többi szűrő élettartamát. A készüléken felvillanó jelzővény az előszűrő tisztítására külön NEM figyelmeztet. Az előszűrőt porszívóval vagy egy puha kefével takaríthatjuk le. Ha szűrő erősen szennyezett mossuk le szobahőmérsékletű vízben. Használat előtt hagyjuk a szűrőt száradni 24 óráig

A Winix Zero N esetében a szövet előszűrő tisztítása kiegészülhet mosógépben történő tisztítással is. Itt első lépésként használjunk egy puha kefét, amíg látható válik a szűrő mintája, majd porszívóval tüntessük el az enyhe por lerakódást. Ha sok a por a szövetben, érdemes folyó víz alatt átmosni szintetikus mosószerrel. Ügyeljünk arra, hogy ez ne kefével történjen, mert a szűrő mikroszálai károsodhatnak. Ha mosógéppel mossuk a szövetet, csak ezt a szövetet helyezzük a dobba, hogy elkerüljük más ruhák elszíneződését és szennyeződését.

A szűrők mosása után hagyjuk őket teljesen megszáradni egy jól szellőző helyen, különben kellemetlen szaguk lehet.

Milyen gyakran érdemes a szén szűrőlapokat cserélni, illetve tisztítani?

A szénszűrő lapok nem moshatók, azok cseréje 3 havonta javasolt. A készüléken felvillanó jelzővény a szénszűrő cseréjére külön NEM figyelmeztet. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a szűrők élettartama a levegő szennyezettségétől és a légtisztító napi használati idejétől is függ: minél több por van a környezetben és minél többet használjuk, annál több por halmozódik fel a szűrőkben, lerövidítve az élettartamot.

Milyen gyakran javasoljuk a True HEPA szűrő cseréjét?

A True HEPA szűrő nem mosható, annak cseréje 6-12 havonta javasolt. A készüléken felvillanó jelzővény a True HEPA szűrő cseréjére külön figyelmeztet.

A készülékek belsejét is ajánlatos 1-2 havonta porszívóval takarítani!

Összefoglaló táblázat Winix Zero és Zero N készülékkel kapcsolatos teendőkre:

Szűrő Jelző Fény Mikor tisztítsa? Mikor cserélje?
Előszűrő nincs 14 naponta Nem kell cserélni
Szén szűrőlap nincs nem tisztítható 3 havonta cserélje
True HEPA van (Check Filter felirat) nem tisztítható 6-12 hónapig használható
Mi befolyásolhatja a csere időtartamát?

A szűrők élettartama a levegő szennyezettségétől függ. Minél több por van a környezetben, annál több por halmozódik fel a szűrőkben, lerövidítve azok élettartamát. A por mennyiségére saját magunk is hatással lehetünk. A megfelelő időpontban kiválasztott szellőztetéssel nagymértékben tehetünk a por ellen, hiszen egy kisebb huzat nagy mennyiségű, a még levegőben szálló apró szöszt képes kivinni a lakásunkból. A tökéletes időpont a szellőztetésre a kora reggeli időpont, amikor még tisztább a levegő és a közlekedés még nem verte fel az éjszaka leülő port. A levegőben szálló por mennyiségére a lakás hőmérséklete és a páratartalma is kihat. A száraz levegő és a tartós meleg mind kedvez a por mennyiségének növekedéséhez.

A szűrők élettartamát a por mennyiségen felül pozitívan befolyásolhatjuk, ha ügyelünk az előszűrő rendszeres tisztítására, karbantartására! Ha a szűrők erősen szennyezettek vagy rossz szagúak, vagy a ventilátor sebessége jelentősen csökken, többek között ez is figyelmezteti a felhasználót a szűrőcserére!
Adatok
Gyártó
Winix
Cikkszám
GYWZNSZ